Vinter och sport

När det blir vinter och mycket snö så kan det sätta stopp för många sporter. Det är inte like lätt att motionsjogga, spela basket på uppfarten, spela fotboll eller cykla. Däremot betyder inte det att man inte kan sporta. När snön faller kommer nya möjligheter fram. Man kan åka skidor, skridskor eller utnyttja snön som motstånd och springa intervaller. Även om man bara åker pulka i snön så tröttar man snabbt ut kroppen. Vintern är den perfekta årstiden att träna upp sin kondition och uthållighet. Med rätt kläder och utrustning behöver man knappt ens anstränga sig för att träna även när snön faller tjock.

Väljer man att åka kollektivtrafiken så får man motion av att bara gå till och från buss/tåg – ännu mer om man joggar. Man kan även åka skidor till och från jobb/skola. Skotta snö är bra motion och sätter mycket kraft i armarna men även stora delar av kroppen. Sätta upp juldekorationer är också bra träning – speciellt utomhus och högt.

Många sporter övergår dessutom till inomhushallar. Så basket, tennis, fotboll och så vidare fortsätter. Hockey kan under den här årstiden utnyttja is som bildas utomhus för omväxling, även konståkning.
Även om vintern kommer med mycket snö så innebär det inte att saker försvinner – nya möjligheter öppnas upp.


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *