Världsmästerskapet i gymnastik

idrott 3 september 2014 | 0 Comments

Gymnastik är en sport som inte så många ser som någonting man tävlar i, men sanningen är att det är en sport där det finns en mängd olika klasser och grenar att ta medaljer i. Idag drar världsmästerskapet i artistisk gymnastik igång. Turneringen som pågår fram till de 13 oktober hålls i Nanning, Kina och är den 45:e i raden. Till en början höll man mästerskapen vartannat år, men ökade sedan mellanrummen till fyra år efter det första världskriget. Under slutet av 70-talet minskade man igen ner längden mellan varje mästerskap till två år och numera hålls mästerskapet var och vartannat år.

Artistisk gymnastik innehåller ett flertal olika grenar både på dam- och herrsidan. I manlig artistisk gymnastik ingår redskapen fristående, bygelhäst, ringar, hopp, barr och räck, medan det för damer är hopp, barr, bom och fristående som gäller. Sverige har sedan tidigare plockat hem 6 medaljer i dessa mästerskap, varav tre av dessa varit guld. Vi får se om det kan bli fler detta år.

Här är ett klipp ifrån förra årets mästerskap som kan ge en lite känsla av vad man kan tänkas få se under de kommande veckorna.

Leave a Reply