Tottenham vill riva nybyggd OS-arena

Under nästa år kommer Sommar-OS att äga rum i London. På grund utav detta började man redan under 2008 att förbereda inför detta stora evenemang genom att bygga en helt ny arena som skulle agera som huvudarena för spelen. Arenan har plats för 80 000 åskådare och har kostat 5,7 miljarder kronor att bygga. Nu verkar det dock som att arenan bara kommer att användas just under OS för att sedan rivas och byggas om.

Fotbollsklubbarna Tottenham och West Ham ligger just nu i en konflikt om vilket lag som ska få ha arenan som hemmaarena efter OS. Tottenham anser att löparbanorna inne på arenan kommer att försämra sikten för åskådarna och även minska själva upplevelsen utav att se fotboll live. Laget vill därför bygga upp en helt ny arena när OS är över.

Detta skulle betyda att arenan endast kommer att brukas under ungefär en månads tid. Klubben vill, för att inte göra bygget utav OS-arenan helt oanvändbart efter mästerskapen, använda delar från den nya arenan för att rusta upp den gamla friidrottsarenan Crystal Palace och sedan bygga en ny arena där den idag oanvända arenan står. Detta beräknas kosta ytterligare 2,6 miljarder kronor.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *