Sveriges semi-chans som bortblåst

Handboll 25 januari 2012 | 0 Comments

Just nu pågår handbolls-EM för fullt i Serbien och i helgen spelade Sverige en match mot Polen. Oddsen innan matchen var alla bra mot Sveriges sida och efter första halvtimmen av spel hade man en ledning på 20-9. Redan då talade reportrarna om att det i stort sätt redan var klart att det skulle lbi en gulblå seger.

Dock började inte andra halvan av matchen lika bra. Efter bara några minuter hade Polen gjort 4 mål och Sverige blåste av för time-out. Polens framgångar slutade tyvärr inte efter detta och i sista minuten kvitterade Polen till 29-29. Sverige fick då en sista chans att ta ledningen med ett poäng, men ingen av lagets spelare vågade avsluta på mål utan man bollade mest runt bollen till varandra.

Dock fanns det en chans kvar att ta sig vidare semin i mästerskapel och detta var genom att för det första vinna nästa match. Under måndagen väntade nästa möte mot hemmanationen Serbien. Under första halvlek spelade Sverige bra och höll en trepoängsledning fram tills Serbien tog igen. När det var paus stod det 14-12 till hemmanationen. Under sista halvtimmen låg Sverige endast under med 1 poäng i stort sätt hela tiden. Matchen slutade dock med 24-21 till Seriben. Detta betyder att Sveriges chans att ta sig vidare i mästerskapet är borta. Man har dock en match kvar mot Danmnark som spelas under dagen.

Leave a Reply