Sverige är nära EM

Kvalet inför fotbolls-EM nästa sommar fortsätter och under de senaste veckan spelas ett flertal matcher som kan avgöra hur det går för Sverige i mästerskapet. I fredags spelade Sverige mot Ungern på bortamatch och förlorade där med 1-2. Under gårdagen spelade man ännu en match mot San Marino som slutade med en vinst på 5-0.

Andra matcher som spelats de senaste dagarna som påverkat Sveriges chanser att komma till slutspel är bland annat Danmarks vinst över Norge i grupp H och Lettland ochGreklands match som slutade oavgjort. Det enda som nu egentligen krävs för att Sverige ska bli bästa tvåa i gruppspelet är att Sverige vinner sina kvarvarande matcher mot Finland och Holland. Det sistnämnda blir det tuffaste mötet och skulle det istället bli så att vi spelar oavgjort mot dem så finns ändå chansen kvar där att Sverige direktkvalificerar sig till EM.

Det faktum att Holland räknas som världens bästa fotbollsnation kan skrämma många inför mötet. Dock visar historien att Holland har en tendens att inte spela lika bra i liknande avgörande matcher.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *