Steen och Berglund kan spela i VM

ishockey 7 maj 2012 | 0 Comments

Hockey-VM drog igång i fredags och många av de namn som man hade hoppats på skulle finnas med i truppen uteblev på grund av att NHL:s säsong inte ännu är slutförd. På söndagskvällen slogs dock St Louis Blues ut av Los Angeles med 0-4 i matcher. Två av klubbens främsta spelare är svenskarna Patrik Berglund och Alexander Steen som nu båda kan vara aktuella för att komma hem till Sverige och spela VM. Johan Garpenlöv som sitter med i Tre Kronors lagledning kommenterar händelsen med att man kommer att kontakta spelarna under dagen.

Dock kan det bli så att Steen måste tacka nej till att spela i VM. Han har under säsongen dragits med skador och kan därför väljas bort av Tre Kronor på grund av konkurrens från andra skickliga centerspelare. Berglund däremot är frisk och imponerade ordentligt under förra årets VM. Han valdes då in i All Star-laget och blev tre Kronors bästa målgörare.

Hur snart man kan komma att se Blues-spelarna i VM är ännu oklart men det bör ske inom kort. Gruppspelet är redan igång och det är ett tight schema med match i stort sätt varannan dag.

Leave a Reply