Sport, sport, sport

Sport är ett ämne som är stort var i världen du än befinner dig. En stor del av världens befolkning utför regelbundet någon slags idrott, men det krävs inte att man själv idrottat för att man ska kunna vara intresserad.

I USA är Amerikansk fotboll en väldigt populär sport och det event som lockar hela 90 miljoner tv-tittare varje år är Superbowl Sunday. Detta är den största matchen inom sporten där de två bästa lagen inom Nationan Football Leagues (NFL) möts för att göra upp om vem som egentligen är bäst på fotboll.

En annan stor sport i USA är baseball som är den amerikanska, och mer kända, motsvarigheten till brännboll. Där spelas varje år World Series som är en turnering mellan vinnaren av National League och American league. lagen spelar då sju matcher mot varandra och den som vinner flest tar hem titeln och pokalen med namnet Commissioner´s Trophy.

Inom tennis finns det också årligen återkommande spel som väcker stor uppmärksamhet. US Open spelas årligen i Flushing Meadows utanför New York. Här möts världens bästa tennisspelare i både singel- och dubbelspel för att göra upp om vem som är bäst på tennis. US Open är en av de så kallade Grand Slam- tävlingarna som återkommer varje år. Vinner man alla dessa under samma säsong gör man en så kallad grand Slam.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *