Slutspels-SM

ishockey 22 mars 2012 | 0 Comments

Slutspels-SM i hockey är i full gång och här tävlar de 8 bästa lagen om att bli Sveriges bästa hockeylag. Lagen möter varandra två och två i upp till sju matcher. Antalet matcher kan minska om något av lagen lyckas knipa åt sig 4 vinster innan alla sju matcher är spelade. I år blev det så i alla fyra möten.

Tidigare i veckan blev det klart att AIK tog sig vidare till semifinal efter att ha vunnit 4 av 5 möten mot Luleå. Även Skellefteå blev då klara efter en matchseger på 4-2 mot MODO.

Igår möttes Brynäs och Färjestad i sitt sjätte möte. Poängen stod då 3-2 till Brynäs. Efter tre spelade perioder stod det 3-3 och Brynäs avgjorde i Sudden och tog då en plats i semin. Även HV71 och Färjestad möttes igår i sin sjätte match som även den blev den sista. Färjestad tog hem segern i matchen och även i mötet vilket även gav dem en plats i semifinalen.

I semifinalerna kommer nu AIK möta Skellefterå och Brynäs möta Färjestad i 7 matcher för att sedan ta sig vidare till finalspel. Semimatcherna börjar spelas redan på måndag.

Leave a Reply