Skidor – Vintersporten med många valmöjligheter

skidor,Sport 26 november 2013 | 0 Comments

Nu när vintern och kylan är på ingång så är det nya sporter som blir aktuella. Någonting som till exempel är väldigt stort under just vintertid här i Sverige är skidåkning av olika slag. Eftersom sporten finns i en mängd olika varianter så är detta en hobby som ligger varmt om hjärtat för många. Man kan antingen åka längdskidor i längre spår, fara ner för backen på ett par slalomskidor eller varför inte ge sig på den lite mer udda varianten skidhopp.

Skidåkning kombineras ibland med skytte och det är det som vi idag känner till som skidskytte. Här ska man ta sig runt på längdskidor och på vissa platser längst med spåret stanna för att utföra prickskytte, antingen stående eller liggande. Skidåkning kan man njuta av antingen genom att själv befinna sig i backen eller spåret eller genom att heja fram sina favoriter i de olika världsmästerskapen som ofta visas på tv.

Vilken variant av den härliga vintersporten du än väljer så hoppas vi att du njuter och tar vara på chansen att fara ut på ett par skidor i vinter.

Leave a Reply