Hockey-vm är över för den här gången

ishockey 25 maj 2012 | 0 Comments

Under två intensiva veckor så spelades hockey-VM i Finland och Sverige nyligen. För andra året någonsin så var mästerskapet ett delat arrangemang mellan två länder. Det var Finland som var den huvudsakliga arrangören där man spelade både semi, brons- och finalmatch, medan man på svensk mark fick nöja sig med ena gruppens matcher. Nästa år blir det ett liknande samarbete, men då kommer det vara Sverige som är huvudansvariga.

När gruppspelet var klart så var det från den finska gruppen Kanada, USA, Finland och Slovakien som gick vidare. Från den svenska gruppen blev det Ryssland, Sverige, Norge och Tjeckien. Förra torsdagen var det då dags för dessa lag att mötas för att försöka ta sig vidare till semifinal. Sverige fick då motstånd i form av Tjeckien. Matchen var relativt jämn och det såg ut att bli förlängning på matchen. Men mindre än 30 sekunder innan matchens slut så lyckas Tjeckien göra det avgörande målet som tar dem vidare till semi och samtidigt slår ut Sverige ur VM.

Det blev till slut Ryssland-Finland och Tjeckien-Slovakien i semifinalen, där Ryssland och Slovakien tog sig till final. VM avslutades med ett guld till Ryssland efter en vinst med 6-2.

Leave a Reply