Få ordning i din garderob

Tips 1 december 2016 | 0 Comments

I din garberob finns det ofta en hel del saker som du kanske helt och hållet glömt bort att du hade. För att inte detta ska hända kan det vara bra att ha god översyn över dina saker, så att sakerna inte bara ligger och tar onödig plats. Förutom att med jämna mellanrum rensa ur och titta igenom vad det är som du har i din garderob, kan det vara bra att investera i en möbel som passar dina specifika behov.

Garderober finns i alla möjliga storlekar och modeller, så det är bara att välja och vraka för att hitta den som passar bäst in i ditt hem. Förutom att passa rent måttmässigt i rummet och utseendemässigt till övrig inredning krävs det att insidan går ihop med de saker som du vill kunna förvara. Om du till exempel har mycket skjortor och kavajer kan det vara bra med stänger där du kan hänga upp dessa på galgar. Är det istället t-shirts och underkläder du vill få plats för kan det underlätta med mindre lådor samt hyllplan som ger bra översikt. På så sätt riskerar du inte att glömma bort plagg som du inte så ofta använder, utan kan tydligt se allt som du har.

Jag personligen brukar med jämna mellanrum köra olika system med mina kläder för att allting ska komma till användning. Till exempel hänger jag alltid in rena och använda plagg längst till höger och försöker varje morgon välja plagg som hänger till vänster och på så vis inte använts på länge. Om ett plagg hänger till vänster i flera månader, utan att du använder det så är det ganska liten chans att du någonsin kommer att använda det igen och därför kan du lika väl plocka bort det. Självklart gäller inte detta plagg som till exempel endast används vid finare tillfällen. På samma sätt gör jag med plagg som viks, där jag stoppar in de rena underst i högarna.

Leave a Reply