EM-guld till svenska U21-laget

fotboll 14 juli 2015 | 0 Comments

Under juni månad spelades det europeiska fotbollsmästerskapet för U21-lag i Tjeckien. Totalt åtta landslag från Europas alla hörn var med i kampen om den ärofyllda titeln. Lagen som deltog hade sedan tidigare delats upp i två grupper, där Sverige fick ett motstånd i form av Portugal, England och Italien. Den andra gruppen bestod i sin tur utav Tyskland, Danmark, Serbien och värdnationen Tjeckien.

Under gruppspelet åkte Sverige på förlust mot England och lyckades besegra Italien, samtidigt som den sista och avgörande matchen mot Portugal slutade oavgjort. detta tog Sverige till en andraplats i gruppen och vidare till semifinal. Förutom detta gav prestationen Sverige en direktplats i fotbollsturneringen under OS i Brasilien nästa sommar.

I semin mötte man Danmark och det blev en storseger med 4-1, vilket gav laget en plats i den stora finalen. Här ställdes man ytterligare en gång mot Portugal och matchen blev en riktig rysare. När ordinarie tid var slut stod det fortfarande 0-0 och inte heller förlängningen kunde förändra detta resultat, vilket tog matchen till straffar. Här lyckades bägge lagen bra, men till slut kunde den svenska målvakten Patrik Carlgren rädda den avgörande bollen, som gav Sverige guldet

Leave a Reply