Börja med styrketräning!

För många är styrketräning svettiga gym och testosteronstinna body builders. På sätt och vis finns det en myt om att styrketräning inte är något för gemene man utan enbart för de som bygger muskler. Det är dock helt fel!

Styrketräning är något för alla, i alla åldrar. Gamla såväl som unga. Att barn och ungdomar inte ska styrketräna är faktiskt inte sant. Så länge styrketräningen bara sker med den egna kroppsvikten så är det ingen fara.

Även äldre får ut mycket av att styrketräna. Syftet med styrketräning är inte enbart att bygga en vacker kropp. Det har även många positiva effekter för vår hälsa. Bland annat stärker styrketräning vårt skelett och ger oss bättre hållning vilket är bra för äldre som riskerar att sjunka ihop. Även risken för hjärtsjukdomar minskar vid styrketräning.

För dig som vill komma igång med styrketräning finns en utmärkt sida med styrketräningsövningar, Styrketräningsövningar.se. Där finns det tips på styrketräningsövningar, med beskrivning och videoinstruktion, för de flesta muskler och kroppsdelar.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *