Anledningar till att träna

Att träna är bra för kroppen vet ju alla om. Men på vilka sätt påverkar träning egentligen kroppen positivt? I det här blogginlägget tänkte vi gå igenom ett antal positiva effekter av träning.

Det mest självklara är kanske att du orkar mer. Men det är inte bara i löpspåret dina prestationer förbättras. Du blir också piggare i din vardag och orkar med ditt arbete bättre. Det finns flera anledningar till det. Dels frigörs hormoner som gör dig glad när du tränar och när vi har roligt jobbar vi bättre. Det beror även på att träning, främst konditionsträning, stärker ditt hjärta så att det orkar pumpa runt mer blod.

När hjärtat blir starkare minskar dessutom risken för hjärt- och kärlsjukdomar, t ex hjärtinfarkt. Ca 6000 av 100000 män drabbas av en eller flera hjärtinfarkter under sitt liv. Det finns alltså stor anledning att träna för att minska den risken.

Träning minskar inte bara risken för hjärtsjukdomar. Genom styrketräning kan även skelettet stärkas så att risken för bland annat benskörhet minskar. Benskörhet gör att många, främst äldre, sjunker ihop vilket kan leda till stora smärtor i ryggen och andra delar av kroppen.

Listan på anledningar till att träna kan göras betydligt längre. Enbart detta borde dock vara nog för att du ska ta dig i kragen och börja träna. Ju längre tid det går utan att man tränar ju svårare är det att komma igång, så det finns inget att vänta på! Och kom ihåg, träning är kul!

Det finns ju även andra saker som man kan träna på för att bli bättre. Till exempel kan man träna på att dansa, skriva eller varför inte laga mat. Någonting som man inte behöver träna på är att bli duktig på casinospel, då de flesta utav dessa endast kräver ren tur för att man ska vinna.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *